نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

آيا امكان بارداري در دوران شيردهي وجود دارد؟ در برخي موارد به دنبال زايمان قبلي و دوران شيردهي، زن دوباره باردار مي‌شود. اين نوع از بارداري كه به فاصله كمي از زايمان قبلي رخ مي‌دهد معمولا ناخواسته است. در اكثر مواقع علت اين مسئله يك باور اشتباه مي‌باشد چراكه افراد احساس مي‌كنند در دوران شيردهي عادت ماهانه رخ نمي‌دهد پس بارداري هم اتفاق نمي‌افتد. در برخي موارد هم زوجين به طور خود خواسته تمايل دارند كه دوباره بچه‌دار شوند، در چنين شرايطي بايد توجه داشت كه بارداري مجدد، قبل از بهبود بدن مادر و عدم تغذيه كامل نوزاد از شير مادر مي‌تواند سلامت نوزاد و مادر را به خطر بياندازد و باعث بروز مشكلات جسمي و رواني شود. با توجه به اهميت موضوع در ادامه به طور كامل درباره آن صحبت خواهيم كرد. در صورت نياز مي‌توانيد مشاوره بارداري دريافت نماييد.

منبع: شيردهي در دوران بارداري

بارداري در دوران شيردهي

بارداري در دوران شيردهي ممكن است به سادگي رخ ندهد اما اين مسئله نشان دهنده آن نيست كه اين كار غير ممكن است. از آنجايي كه بسياري از خانم‌ها در دوران شيردهي عادت ماهانه نمي‌شوند، اين موضوع را معادل با باردار نشدن در نظر مي‌گيرند. اثرات ضد بارداري دوران شيردهي معمولا در ماه اول و دوم وجود دارد اما از ماه سوم به بعد زنان بايد پيشگيري از بارداري را شروع كنند. خانم‌هايي كه به نوزاد خود شير نمي‌دهند يا نوزادشان فقط از شير مادر تغذيه نمي‌كند بايد در هفته سوم پس از زايمان به اين مسئله توجه داشته باشند چراكه در غير اين صورت احتمال بارداري براي آن‌ها نيز وجود دارد. حتي خانم‌هايي كه دچار اختلالاتي در تخمك‌گذاري و چرخه‌هاي قاعدگي هستند هم بايد در دوران شيردهي، پيشگيري از بارداري داشته باشند. براي آشنايي بيشتر با دوران بارداري كليك كنيد.

به طور كلي مي‌توان گفت هرچه دوران شيردهي بيشتر ادامه پيدا كند و نوزاد فقط از شير مادر تغذيه كند احتمال بارداري در دوران شيردهي كمتر مي‌شود، اما اگر نوزاد در كنار خوردن شير مادر از شير خشك استفاده كند، ترشح هورمون‌هايي كه منجر به شروع تخمك‌گذاري مي‌شوند بيشتر خواهد شد. نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه تخمك‌گذاري ممكن است چندماه پس از دوران شيردهي شروع شود اما از آنجايي كه خانم‌ها به واسطه عادت ماهانه از تخمك‌گذاري مطلع مي‌شوند، ممكن است متوجه تخمك‌گذاري خود در اين دوران نشوند.

براي اطلاع بيشتر درباره احتمال حاملگي كليك كنيد.

علائم بارداري در زمان شيردهي

تجربه علائم بارداري در دوران شير دهي و در حالت عادي تفاوت خاصي با يكديگر ندارد. عمدتا همان علائمي را كه يك خانم باردار در حالت طبيعي تجربه مي‌كند، خانم شيرده هم همان علائم را دارد. با اين حال بارزترين تفاوتي كه وجود دارد اين است كه در دوران شيردهي ممكن است سيكل قاعدگي به حالت طبيعي خود باز نگشته باشد. در اين حالت ممكن است تخمك‌گذاري رخ دهد اما فرد متوجه هيچ يك از علائم پريود مانند درد و خونريزي نشود.

از جمله علائم ديگر بارداري در دوران شيردهي مي‌توان به وجود زخم روي سينه، افزايش شدت حالت تهوع، شيردهي با خستگي مفرط و ضعف بدن اشاره كرد زيرا در اين وضعيت، بدن مادر مجبور است هم مواد مغذي جنين و هم مواد مغذي نوزاد متولد شده را تامين كند. در مواردي ممكن است توليد شير مادر كاهش پيدا كند. كاهش شير مادر مي‌تواند علل مختلفي داشته باشد اما علت هرچه كه باشد براي توليد شير بايد به اندازه كافي از آب و نوشيدني‌هاي مفيد استفاده كنيد.

براي شناخت بيشتر درباره علائم اوليه بارداري كليك كنيد.

موارد ممنوعيت شير دادن به كودك در زمان بارداري

به طور كلي شيردهي در دوران بارداري مشكلي را براي نوزاد متولد شده و مادر به وجود نمي‌آورد، با اين‌حال زمان‌هايي وجود دارد كه بهتر است شيرهي در اين دوران انجام نشود. اين زمان‌ها شامل موارد زير است.

  • زايمان زودرس
  • خونريزي رحم
  • درد رحم
  • عفونت پستان
  • بارداري دو قلو

چالش‌هاي بارداري در دوران شيردهي

بارداري در دوران شيردهي مي‌تواند با چالش‌هايي از جمله تغييرات جسماني مادر، مسائل تربيتي نوزاد، آمادگي براي داشتن فرزند ديگر و… همراه باشد. اولين چالشي كه مادر با آن مواجه مي‌شود تغييرات جسماني بدنش است كه اين تغييرات شامل حساسيت نوك سينه، افزايش حالت تهوع، تغيير در طعم و مزه شير، خستگي مفرط و… مي‌باشد. از آنجايي كه مادر در دوران حاملگي قبلي به اندازه كافي استراحت نداشته و از بسياري از تفريحات و سرگرمي‌هاي خود پرهيز كرده تا بتواند يك زايمان و نوزاد سالم به دنيا بياورد ممكن است حاملگي جديد برايش كمي دشوار باشد و مادر را دچار مشكلات روانشناختي نظير افسردگي و نااميدي بكند.

همچنين از ديگر چالش‌هايي كه ممكن است براي والدين پيش بيايد اين است كه آيا پدر و مادر آمادگي براي تربيت دو فرزند را دارند يا خير. نوزاد متولد شده به تنهايي خودش چالش‌هايي دارد و اگر اين مسئله با مشكلات بارداري همراه شود مي‌تواند بر سبك فرزند پروري والدين و تربيت نوزاد تاثير بگذارد. در چنين شرايطي همسر بايد حامي مادر باشد و تحت هر شرايطي از او مراقب به عمل بياورد. اگر همسرتان كمكي نمي‌كند بهتر است در اولين فرصت با يك روانشناس يا مشاور گفتگو كنيد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك و مشاوره حضوري كليك كنيد.

ادامه شيردهي به همراه بارداري

به طور كلي شيردهي شما مشكلي براي دوران بارداري تان ايجاد نمي‌كند. حتي مي توانيد تا نزديكي هاي زمان زايمان به شيردهي خود ادامه دهيد. حتي پس از زايمان فرزند دوم تان، در نوبت هاي مختلف به فرزند اول تان نيز شيردهي داشته باشيد. اما تحت شرايطي خاص مثل مادراني كه سابقه سقط جنين داشته اند و يا نوزاد نارس به دنيا آورده اند، درمانگر دستور قطع شيردهي مي‌دهد. همچنين در نظر داشته باشيد كه 6 ماه اول تولد نوزاد خوردن شير مادر ضرورت دارد، پس اگر شش ماه هم به نوزادتان از شير خود داده‌ايد و سپس مجبور به قطع آن شده‌ايد، نگران نباشيد و با استفاده از غذاهاي كمكي و شير خشك مي‌توانيد از سلامت رشد او اطمينان حاصل نماييد. اگر شيردهي در بارداري براي تان سخت بود حتما براي اطلاع از روش هاي جايگزين و از شيرگرفتن كودكتان مشورت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا در دوران بارداري مي‌توان به كودك خود شير دارد؟

اگر در حاليكه در دوران شيردهي هستيد و دوباره باردار شديد، لزوماً نبايد شيردهي را قطع كنيد، مي‌توانيد تا پايان حاملگي و حتي بعد از تولد نوزاد بعدي شيردهي را ادامه دهيد. با اين حال براي اينكه توان بدني مادر و سلامت نوزاد حفظ شود بهتر است تا چهار الي پنج ماهگي جنين به نوزادتان شير بدهيد و پس از آن مي‎توانيد از غذاهاي كمكي هم استفاده كنيد.

آيا بارداري بر روي شير مادر تاثير منفي دارد؟

هورمون‌هاي ترشح شده به دليل بارداري مي‌تواند مزه و طعم شير را كمي تغيير دهد. از اين جهت برخي از نوزادان به دليل اين تغيير طعم و مزه از خوردن شير مادر اجتناب مي‌كنند. همچنين گاهي حجم سينه و ضخامت نوك سينه تغيير مي‌كند و نوزاد در مواردي دچار مشكلات مكيدن مي‌شود. به طور كلي شيردهي در دوران بارداري براي نوزاد متولد شده خطري به همراه ندارد و معمولا مشكلي ايجاد نمي‌كند.

بچه ام يك سال و هشت ماه هست و باردار هستم ميتونم هنوز شير خودمو بهش بدم؟

بله شما ميتونيد از شير خودتون به او بدهيد اما چون نزديك به دو سالگي اوست (يعني نزديك سن از شير گرفتن او) بهتره در مورد حفظ سلامت رواني فرزند اولتان با متخصص كودك مشورت نماييد.

منبع: شيردهي در دوران بارداري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/3  ] [ ۱۸ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب